Αρχική σελίδα Πρώτη Λυκείου Εφαρμογές Πληροφορικής

Εφαρμογές Πληροφορικής

Βιβλίο: Εφαρμογές Πληροφορικής
 
Capture
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο την εμβάθυνση των γνώσεών σου, την απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων, και τη διαμόρφωση στάσεων που αφορούν στις Εφαρμογές της Πληροφορικής. Το περιεχόμενο του βιβλίου καλύπτει τόσο τις διαχρονικές γνώσεις και ικανότητες όσο και τις νέες, όπως αυτές έχουν προκύψει από τις σύγχρονες εξελίξεις στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία της Πληροφορικής. Εξελίξεις που δρουν καταλυτικά και έχουν φέρει αλλαγές σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης κοινωνίας και ζωής.  
 
Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερις Ενότητες (Θεματικές):
     (α). Υλικό-Λογισμικό και Εφαρμογές,
     (β). Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα ? Δημιουργία Εφαρμογών,
     (γ). Επικοινωνία και Διαδίκτυο και
     (δ). Συνεργασία και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Αρκετές έννοιες εμφανίζονται σε περισσότερες από μία Ενότητες με τέτοιο όμως τρόπο, ώστε η γνώση να συγκροτείται σταδιακά και συμπληρω- ματικά με συνέπεια και συνοχή. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει Λεξικό βασικών όρων, το οποίο μπορείς να συμβουλεύεσαι. Επίσης, παρατίθεται βασική βιβλιογραφία στην περίπτωση που επι- θυμείς να μελετήσεις περαιτέρω τις έννοιες του βιβλίου. Κάθε Ενότητα χωρίζεται σε Κεφάλαια. Να διαβάσεις τα Περιεχόμενα στην αρχή του βιβλίου, για να ενημερωθείς σχετικά με τα θέματα Εφαρμογών Πληροφορικής, με τα οποία θα ασχοληθείς κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
 
Συγγραφείς
Γεώργιος Πανσεληνάς, Νικόλαος Αγγελιδάκης, Αφροδίτη Μιχαηλίδη, Χαρίλαος Μπλάτσιος, Σταύρος Παπαδάκης, Γεώργιος Παυλίδης, Ελευθέριος Τζαγκαράκης, Αλέξης Τζωρμπατζάκης
 
Ψηφιακό Υλικό

http://ebooks.edu.gr/new/course-main.php/?course=DSGL-A121