Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις (27-1-2021) - Παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού στο σχολείο μας

(27-1-2021) - Παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού στο σχολείο μας

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της «Ειδικής πρόσκλησης πρόσληψης Ψυχολόγων-Κοινωνικών Λειτουργών σε γενικά σχολεία»για το σχολικό έτος 2020-21 πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη του κοινωνικού λειτουργού Αλέξη Λαμπρίδη.

Ο κοινωνικός λειτουργός θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Τρίτη από τις 19:00 μέχρι τις 22.30.

Για όσο διάστημα το σχολεία θα παραμείνουν κλειστά οι συναντήσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικού συνδέσμου στο Webex-Cisco κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή της σχολικής μονάδας. Το email για τυχόν αιτήματα είναι το: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Επίσης, στον κοινωνικό λειτουργό μπορεί να απευθυνθούν και οι γονείς των μαθητών για συμβουλευτική υποστήριξη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πραγματοποιούν συναντήσεις με τον κοινωνικό λειτουργό κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση για την ώρα συνάντησης. Ας σημειωθεί ότι βάσει νόμου κρίνεται απαραίτητη η υπογεγραμμένη συγκατάθεση από τους γονείς/κηδεμόνες για όσους/ες μαθητές/τριες είναι ανήλικοι. Τα αιτήματα μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Σκοπός της σχολικής κοινωνικής εργασίας είναι η πρόληψη κοινωνικών/οικογενειακών δυσκολιών, η ενδυνάμωση των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους και η παρέμβαση σε καταστάσεις κρίσης με σκοπό την αντιμετώπιση της μαθητικής διαρροής. Ο/Η κοινωνικός/ή λειτουργός αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον/ην μαθητή/ήτρια, την οικογένεια και τη σχολική κοινότητα και έχει ως κύριο μέλημά του την ομαλή σχολική φοίτηση, την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα και την ενδυνάμωση των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους. Ο ρόλος του/ της είναι ενημερωτικός, συμβουλευτικός και υποστηρικτικός.